Çok İlaç Değil, Doğru İlaç İyileştirir.

ÇOK İLAÇ DEĞİL, DOĞRU İLAÇ İYİLEŞTİRİR.

Babaeski aile hekimlerinin ve hastane hekimlerimizin katılımı ile, hastanemiz konferans salonunda  Enf. Uzm. Dr.Birol TOK tarafından, Akut tonsillofaranjit ve grup A streptekoklar tanı ve tedavi yaklaşımı konulu eğitim gerçekleştirilmiştir.

Eğitimde gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmeyi hedefledik.

Sağlık Bakanlığı’nın 20.01.2017 tarihi itibari ile hizmete sunduğu hızlı antijen testi  ile hastalarda antibiyotik gerekip gerekmediği dakikalar içinde sonuçlanacak ve gerekli hastaya, gereken ilaçlar yazılacak.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, ilaçların olumsuz etkilerinin görülme sıklığının artmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olur.

Siz değerli vatandaşlarımıza tavsiyemiz,

·         Hekiminize danışmadan asla ilaç kullanmayınız.

·         Size hekim tarafından verilen ilaçları kullanım şekline ve dozuna uygun şekilde kullanınız.

·         İlaç tedavinizi ben iyileştim diyerek yarıda kesmeyin size tavsiye edilen süre kadar kullanmaya devam ediniz.

·         Hekiminize giderken kullandığınız ilaçları ve önceki tedavi bilgilerinizi yanınızda bulundurun.

·         Hekiminizin bilgisi olmadan başka ilaçlara veya tedavi seçeneklerine başvurmayın.

ŞUNU ASLA UNUTMAYIN!  ÇOK İLAÇ DEĞİL DOĞRU İLAÇ İYİLEŞTİRİR.