HASTANEMİZDE 9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI PROTESTO GÜNÜNDE, SİGARA PROTESTO EDİLDİ.

Hastanemiz konferans salonunda;  Başhekim yard. Ayhan TOSUNOĞLU, Sağ.Bakm.Hzm.Md. Hülya  BALKIS AKBULUT, Babaeski toplum sağlığı merkezi Başhekimi Hakan AZATÇAM,  ve çalışan personellerimizin  katılımı ile sigara protesto edilmiştir.

Programda; Eğitim Birim Sorumlusu Nuran Maytap “SİGARA İÇMEMENİN YARARLARI” hakkında sunum yapmıştır. “Çocukların Dilinden Sigara” adlı sine vizyon gösterisi yapılmıştır. Hastanemizde sigarayı bırakan personellere teşekkür belgesi verilmiştir.

SİGARA İÇMEMENİN YARARLARI

Ø  Kalp krizi riskiniz olmaz

Ø  Cilt, akciğer,  ağız, burun, boğaz, gırtlak, pankreas, böbrek, lösemi gibi kanser türlerine yakalanma riski ortadan kalkar.

Ø  Ciltte erken yaşlanma durumu olmaz

Ø  Paralarınız cebinizde kalır. Günde bir paket sigara içen bir kişi içmez bu parayı biriktirise, 4 kişilik bir ailenin 5 yıldızlı otelde bir hafta tatil yapmaya yetecek miktar, para biriktirmiş olur. Ailesi ile eğlenceli bir tatil geçirmiş olur.

Ø  Sigara kokusu sevilmeyen bir kokudur. Toplumsal dışlanmaya sebep olur. Eğer içmezseniz güzel kokarsınız.

Ø  Sigara içmeyen erkeklerde iktidarsızlık ve kısırlık problemi, kadınlarda erken doğum ve prematüre bebek doğum riski yaşanmaz.

Hastanemiz çalışan personeline sorduk; NEDEN SİGARA İÇİYORUZ?

- Efkârdan, stresten, can sıkıntısından gibi cevaplar geldi. Sigara içmek bu sorunları ortadan kaldırmadığı gibi, yaşantımıza daha büyük sorunların girmesine, maddi manevi çöküntü yaşamamıza sebep olmaktadır.

SİGARAYI BIRAKMAK BİR SAVAŞTIR, İRADENİN SAVAŞI,

-Şanssız grup hiç bırakamayanlar

-Orta şanslı grup; bırakıp tekrar başlayanlar

-Şanslı grup; bırakıp bu iradeyi devam ettirebilendir.

HASTANEMİZDE MUZAFFER KİŞİLER; (SİGARAYI BIRAKAN KİŞİLER)

-ERGİN BULUTLAR

-CAFER ÖZER GÜREL

-TEKİN ŞENCE

Umarım bu örnek kişilerin sayısı,  aramızda artarak devam eder.

Sakın geç kaldım demeyin. Zararın neresinden dönülürse kardır. Sizde sigara içiyorsanız bırakın. Her başlangıcın bir sonu vardır. Sigara içme konusunda son gelmiştir. “O GÜN BU GÜNDÜR.” Kendinize bir iyilik yapın ve sigarayı bırakın.