HASTANEMİZDE İLK KEZ REVİZYON TOTAL DİZ POTEZİ OPERASYONU YAPILDI.

64 yaşında Hatice DUGRAL isimli hastamız hastanemiz Ortopedi ve T ravmatoloji  polikliniğine sağ dizinde ağrı ve hareket kısıtlılığı şikayeti ile başvurdu.

Hastanın hikayesinde 6 yıl önce aynı dizinden kireçlenme nedeni ile başka bir merkezde total diz protezi (diz  protezi) yapılmış olduğu anlaşıldı. Çekilen röntgen filminde protezinin uygun konumda olamadığı tespit edildi. Bunun üzerine hasta bilgilendirilerek birinci aşamada  önce protezinin çıkarılması ve geçici protez konulması sonrasında enfeksiyonun olmadığından emin oluncaya kadar geçici protez ile kalmasına karar verildi.2. aşamada  enfeksiyon olmadığından emin olunduğunda da gerçek protezinin (revizyon tip protez) konulması planlandı. İki ameliyat arasında yaklaşık olarak üç ay beklendikten sonra revizyon tip diz protezini hastamızın dizine  başarıyla yerleştirdik. Ameliyat sonrası hastamızı 2. gün ayağa kaldırdık ve diz eklemi rehabilitasyonuna başladık.  Destekle hastamız kendi işlerini rahatlıkla görebilmektedir. Hastamızın hastanede yatış süresi ameliyat sonrası 5 gündür.

Bu tip ameliyatlar Babaeski Devlet Hastanemizde  Op.Dr.Tevfik YETİŞ ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilmektedir. Babaeski Devlet Hastanemizde bu ameliyat ilk kez gerçekleştirilmiştir.