29 EYLÜL KALP GÜNÜ
29 Eylül 2021

Dünyada ve ülkemizde yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan Kalp ve Damar Hastalıklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla 29 Eylül "Dünya Kalp Günü" olarak kutlanmaktadır.Hastanemizde açılan Kalp Günü Farkındalık Standında hastane yöneticilerimiz,hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız hastalara kalp damar sağlığını korumak için önerilerde bulundular . Kalp sağlığına dikkat çekmek adına kalbinizi koruyun sloganlı kalp figürü dağıtıldı.Hastalarımız ile buluşan Kardiyoloji hekimimiz Dr. Bengisu KESKİN risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceğini, 40 yaş üstü her birey için kardiyovasküler riskin hesaplanması ve varsa davranışsal risk faktörlerine uygun müdahaleler ile kalp krizi ,inme ,kalp yetmezliği ve komplikasyonların gelişmesini önlebilecek tedbirlerin alınabileceğini ifade etti.