1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı
14 Aralık 2021

Hastanemizde 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri kapsamında, erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi için stant kurularak etkinlik düzenlendi. Hastanemize gelen danışanlarımıza Meme Kanserinin kadınlarda en çok görülen kanser türü olduğu, her 8 kadından 1’inde hayat boyu meme kanserine yakalanma riski olduğu, en önemli risk faktörlerinin  obezite ,alkol, yetersiz fiziksel aktivite, erken yaşta adet görmeye başlama, geç menopoz yaşı, hiç doğum yapmamış olmak, ailede meme kanseri öyküsü olması, en sık rastlanılan bulgusunun memede ağrısız, zamanla büyüyen kitlenin hissedilmesi olduğu , daha nadir olarak da memede çekilmeler, deride kalınlaşma görülebileceği ve Kendi Kendine Meme Muayenesi hakkında bilgiler verildi. Erken tanı hayatta kalma ve tedavi başarı şansını arttırmaktadır. Ülkemizde önerilen tarama programı 20-40 yaş arası aylık kendi kendine meme muayenesi (KKMM), 40-69 yaş arası ise 2 yılda 1 kez mamografi çekilmesidir.

Unutmayalım ki erken tanı hayat kurtarır!