Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
07 Temmuz 2023

Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
  • Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlı olup, refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.
  • Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlal halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
  • Hemşireler tarafından verilen hasta/hasta yakını eğitimlerine uymalıdır.(El hijyeni, düşme riski eğitimi...)
  • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşirenin bilgisi olmadan, hastalarını hastane veya servis dışına çıkarmamalıdır.
  • Refakatçiler; hastanın ilgili hekim ve hemşiresi söylemeden hastaya yönelik herhangi bir
  • uygulama yapmamalıdır.
  • Refakatçiler diğer hastaların mahremiyetine özen göstermelidir.
  • Hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamalı, odadaki televizyonlar
  • başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılmalıdır.
  • Refakatçiler servis hemşiresinin bilgisi olmadan hastalarının yanından ayrılmamalı
  • ,refakatçi değişimleri ziyaret saatlerinde ilgili servis hemşiresinin bilgisi dahilinde yapılmalıdır.
  • Refakatçiler hastane içinde tütün ve alkollü madde kullanamazlar.
  • Hastaya hastanemizce verilen diyet yemeğinden başka, ilgili hemşireye danışmadan dışarıdan yiyecek ve içecek vermemelidir.
  • Enfeksiyon riskini azaltmak için hastasının ziyaretçilerinin az sayıda ve kısa süreli kalmalarını sağlamalıdır.
  • Hastasıyla ilgili olarak gelişebilecek herhangi bir olumsuz değişikliği panik yapmaksızın hemşireye haber vermeli, hemşire çağrı zilini kullanmalıdır.
  • Refakatçiler vizit saatlerinde hasta odalarını boşaltmalıdır.